Personvern

Privacy Policy

Personvernet ditt er viktig for oss

Ipsos AS, ofte kjent som IPSOS ("IPSOS ", "we" eller "us"), er et selskap med sin registrerte adresse i Norge på 3 Sjølyst plass 2, Oslo. Ipsos AS er en del av Ipsos verdensomspennende selskaper. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi bruker personopplysninger vi samler om deg («Paneldeltaker», «deg» eller «din») når du blir med i vårt Ipsos iSay online panel («Panel»), deltar i undersøkelser eller bruker paneldeltakeres nettsted eller iSay mobilapplikasjon.

Emner:

1. Hvorfor vi samler informasjon fra deg

Hovedformålet og hvorfor vi samler inn informasjon fra deg, er måten vi driver markedsundersøkelser. Når du blir med i vårt panel, inngår vi en kontrakt med deg, som er underlagt denne personvernerklæringen i tillegg til våre Vilkår og betingelser.

For å oppfylle denne kontrakten ved å invitere deg til passende undersøkelser, må vi samle inn og behandle informasjonen som ble bedt om under rekrutteringen, eller som du senere kan legge til i profilen din på medlemskapspanelets nettsted, eller som vi samler inn i henhold til disse retningslinjene for personvern og behandle det ved hjelp av automatiserte midler. Denne informasjonen vil også være nødvendig for å få belønninger og for å kunne ta kontakt med deg angående eventuelle undersøkelser. Dette er også forklart nærmere i våre Vilkår og betingelser.

Vi samler på samme tidspunkt inn informasjon fra deg basert på ditt samtykke, særlig der du enten svarer på eventuelle invitasjoner til undersøkelser eller at du kan bidra frivillig på andre måter. Svarene dine på slike undersøkelser er ditt valg. Det kan også være situasjoner der vi søker ytterligere eller til og med eksplisitt samtykke fra deg, der dette kan være aktuelt eller nødvendig.

Vi samler også inn personlig informasjon fra deg basert på ditt samtykke til informasjonskapsler (se nedenfor under avsnitt 5 og 6) om enheten din som du kan benytte deg av mens du deltar i våre online forskningsaktiviteter for statistiske formål, kvalitetskontroll, validering, svindelforebygging og svindelkontroll.

Under medlemskapet ditt i panelet, samler vi automatisk informasjon om enheten din for å beskytte våre rettmessige interesser eller deretter en tredjeparts (vanligvis en klient eller partner i Ipsos eller andre panellister) for å forhindre svindel og sikkerhetssjekker.

Den generelle operasjonen og hvordan panelet fungerer er beskrevet mer i detalj i våre Vilkår og betingelser.

2. Hvilke personopplysninger samler vi om deg?

Vi samler inn personopplysningene («informasjonen») du oppgir via e-post og ved å fylle ut vårt rekrutteringsspørreskjema når du blir med i vårt panel.

Hvis registreringsprosessen ikke er fullført, vil ikke informasjonen din bli beholdt av oss, bortsett fra begrenset informasjon for å forhindre svindel eller misbruk.

Vi samler også inn informasjonen du frivillig oppgir når du fullfører hvilken som helst av undersøkelsene vi inviterer deg til å delta i, eller du gir tilbakemelding, kommentarer eller annen informasjon på nettstedet til paneldeltakerne.

Når du deltar i en online undersøkelse, samler vi også inn noen passive data for kvalitetsformål som beskrevet nedenfor i avsnitt 5 og 6.

I noen tilfeller, i forbindelse med vår forskning, kan vi be deg om å oppgi visse sensitive personopplysninger, for eksempel avsløre din etniske eller rasemessige opprinnelse, politiske meninger, religiøse eller filosofiske overbevisninger, fagforeningsmedlemskap eller informasjon om helse eller sexliv. Du trenger ikke svare på disse spørsmålene, og slike spørsmål vil alltid inneholde alternativet «foretrekker å ikke svare». Svar på disse spørsmålene forblir konfidensielle med mindre du eksplisitt og fritt samtykker i at svarene dine på disse spørsmålene, sammen med din personlige informasjon, blir gitt videre til forskningsklienter, der slik overføring av informasjon gir merverdi knyttet til forskningsanalysen deres.

Vi samler inn visse opplysninger om enheten din, og maskinvaren og programvaren som finnes på enheten din, ved å bruke informasjonskapsler (som definert nedenfor og som beskrevet nedenfor i avsnittet 5).

Vi registrerer også automatisk informasjon om IP-adressen din, landet der enheten befinner seg, operativsystem, skjerminnstillinger, nettlesertype, bruk av Flash og Java og om enheten din har et webkamera.

3. Hvordan vil vi bruke informasjonen om deg?

Vi vil bruke informasjonen vi har fått fra deg til å:

  • Oppfylle kontrakten vår med deg;
  • Holde oversikt over alle paneldeltakerne;
  • Sende deg invitasjoner for å delta i undersøkelser som er relevante for deg basert på informasjonen du ga som svar på våre rekrutteringsspørreskjemaer eller som kan bli oppdatert på et senere tidspunkt;
  • Sende deg en SMS til mobilnummeret ditt med en bekreftelseskode, for å bekrefte søknaden din og aktivere paneldeltaker-kontoen din. For dette vil vi dele telefonnummeret ditt med vår pålitelige leverandør som gir oss slike tjenester, for å kontakte deg via SMS på vegne av Ipsos (listen over klarerte leverandører finner du her);
  • Implementere våre kvalitetskontroll-, svindelforebyggings- og kontrollprogrammer, sikkerhetssjekker, identifisere om du er et eksisterende medlem av panelet eller avgjøre om medlemskapet ditt er et resultat fra betalt annonsering. For dette vil vi dele visse opplysninger om enheten din med våre pålitelige leverandører for å utføre de nødvendige kontrollene (listen over klarerte leverandører finner du her);
  • Legge til eksisterende personopplysninger om deg i noen av undersøkelsessvarene dine, for eksempel generell geografisk beliggenhet, etnisitet, yrkeskategorier osv. for undersøkelsesanalyse av svarene og produsere statistiske forskningsresultater;
  • Registrere deg i alle premietrekninger som du er kvalifisert til å delta i, eller de du har fått invitasjon til, for å bli bedt om å delta;
  • Med ditt eksplisitte samtykke, som kan bli etterspurt i en spesifikk undersøkelse og er begrenset til det, for å videresende dine individuelle undersøkelsessvar sammen med dine personlige opplysninger til klienten som bestilte undersøkelsen. Klienten vil kun bruke denne informasjonen til forskningsformål som forklart i den gjeldene undersøkelsen.
  • Der du på et tidligere tidspunkt har eksplisitt samtykket separat at informasjonen din ble gitt til klienten for dette, kan klienten også bruke denne informasjonen til å kontakte deg for å invitere deg til å delta i videre forskning de utfører;
  • Med ditt eksplisitte forhåndssamtykke kan vi videresende dine personlige opplysninger og individuelle undersøkelsessvar til et annet markedsundersøkelsesinstitutt som er vår forretningspartner, for følgende formål: sende deg invitasjon til undersøkelse via e-post eller telefon med lenker som tar deg til undersøkelser eller bruk av dine personlige opplysninger for premie-/gavelevering eller trekninger av premier (hvis dette er tilfelle) knyttet til deltakelse i undersøkelser fra disse markedsundersøkelsesinstituttene. Likevel vil en slik tredjepart være forpliktet til å følge betingelsen om at dataene bare kan brukes til organisasjonsformål for statistikk, forskning og/eller premie- /gavelevering / premietrekning og bundet til ikke å videresende eller videre avsløre data som navn, postadresse eller annen personlig informasjon som kan tjene til å identifisere deg.
  • Å lage anonyme, statistiske profiler for panelmedlemskapet basert på informasjonen fra paneldeltakere;
  • Med ditt samtykke, å overføre informasjonen din til andre selskaper i Ipsos Group slik at de kan invitere deg til å delta i forskningsstudier de utfører, og som kan være relevant for deg.
  • Sende deg nyhetsbrev, kunngjøringer og annen kommunikasjon på e-post som beskrevet i Vilkår og betingelser. Vi bruker en av våre pålitelige leverandører til dette formålet (listen over klarerte leverandører finner du her). Denne leverandøren er basert på USA der det foreløpig ikke er funnet tilstrekkelig databeskyttelse. Derfor er passende sikkerhetstiltak på plass, inkludert standard kontraktsklausuler. En kopi av den ekstra sikkerheten kan fås ved å kontakte oss som angitt i avsnitt 10 ;
  • Hvor du godtar å delta i en produkttest for å sørge for at et slikt produkt sendes til deg.
  • Hvis du har blitt medlem av panelet gjennom en tredjepartsleverandør, kan denne leverandøren bli informert om at du har blitt medlem av panelet og kan ha tilgang til informasjonen du oppga under registreringsprosessen.
  • Basert på informasjonen du har gitt, vil vi kanskje invitere andre medlemmer av husstanden din til å delta i en undersøkelse. Hvis dette husstandsmedlemmet er et barn, se også nedenfor i avsnittet 4.

Som en del av våre online forskningsstudier og forskning på internettbruk, kan vi også:

  • Sende deg invitasjoner via tekstmelding eller annen meldingstjeneste for å delta i forskning.
  • Finne ut om datamaskinen eller mobilenheten har et webkamera, slik at vi kan tilby deg spesifikke undersøkelsesdeler som krever bruk av webkamera.
  • Sende informasjonen din til våre underleverandører eller tilknyttede selskaper som utfører noe arbeid på våre vegne, kontroll og ansvar, for datahosting eller som beskrevet i avsnittet 6. Noen av disse underleverandørene kan være basert utenfor Storbritannia eller EØS i land der det ikke foreligger en tilstrekkelig avgjørelse; vi krever imidlertid at disse underleverandørene overholder de samme krav til personvern og sikkerhet som oss selv og vil være underlagt passende sikkerhetstiltak (inkludert standard kontraktsklausuler), hvis beskrivelse kan fås ved å kontakte oss som beskrevet i avsnittet 10 .

Vi vil ta alle passende tiltak for å sikre at alle personopplysninger vi behandler er korrekte, tilstrekkelige, relevante og ikke overdrevne, gitt formålet de ble innhentet for. Vi vil ikke behandle personopplysninger som er innhentet for ett formål for ikke-tilkoblede formål, med mindre du har samtykket til dette.

Vi vil ALDRI bruke informasjonen din til andre formål enn forskning eller som beskrevet i denne personvernerklæringen og Vilkår og betingelser. Utenom det som i relasjon til dette panelet (som å delta i ytterligere undersøkelser), vil vi IKKE prøve å selge deg noe, eller bruke informasjonen din til markedsføringsformål. Vi vil heller aldri overføre informasjonen din til tredjeparter for markedsførings- eller reklameformål.

4. Barn

Basert på informasjonen du har oppgitt, kan det hende vi ønsker å invitere barn under 16 år som du har opplyst at er i din husstand til å delta i en undersøkelse. I slike tilfeller vil vi alltid kreve forhåndssamtykke fra enten en forelder eller verge, som er juridisk ansvarlig for barnet, før vi inviterer barnet til å delta i forskningen.

5. Bruk av informasjonskapsler og lignende kode

Ved å bli med i vårt panel og delta i vår online forskning, godtar du vår bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier («informasjonskapsler») og innsamling av informasjon fra din PC/laptop eller annen dataenhet det kan hende du bruker mens du deltar i våre online forskningsaktiviteter som beskrevet nedenfor.

Panelets nettsted og online undersøkelser samler informasjon ved hjelp av informasjonskapsler og funksjonelt lignende teknologier. Informasjonskapsler er små filer som er lagret på datamaskinen din. Nærmere bestemt, for informasjonskapsler, kan du finne ytterligere informasjon om hva informasjonskapsler er ved å besøke www.aboutcookies.org

Se her for komplett Vilkår for informasjonskapsler (inkludert liste over informasjonskapsler).

6. Bruk av digitalt fingeravtrykk, enhetsdata og annen informasjon på enheten din

Vi samler også inn viss informasjon om din PC/bærbare datamaskin, mobile enhet eller annen enhet, og maskinvaren og programvaren som finnes på enheten. Dette inkluderer for eksempel IP-adressen til internettforbindelsen, skjerminnstillingene på skjermen, hvilken type nettleser som brukes, typen operativsystem, landet der enheten er plassert, om enheten har et webkamera osv. Denne informasjonen blir sendt til vår pålitelige leverandør som konverterer det til et unikt serienummer (det digitale "fingeravtrykket") og avgjør om det samsvarer med tidligere fingeravtrykk. Dataene som samles inn i denne prosessen og det digitale fingeravtrykket som er opprettet, er ikke knyttet til noen av dine personlige opplysninger, lagres på sikrede servere, og brukes bare til kvalitetskontroll og forebygging av svindel og for å forhindre paneldeltagere i å fullføre den samme undersøkelsen mer enn en gang, og uten andre formål.

Vi bruker også enhets-ID-en på mobilen din for å identifisere om du er et eksisterende medlem av panelet og for å avgjøre om medlemskapet ditt er et resultat av betalt annonsering.

7. Hvor lenge beholder vi informasjonen du gir oss?

Vi beholder profilinformasjonen du oppga så lenge du er en paneldeltaker.

Hvis vi sier opp medlemskapet ditt, sletter vi dine personopplysninger innen tretti (30) dager, eller det som er angitt i dette avsnittet. Hvis du avslutter panelmedlemskapet, vil vi slette dine personlige opplysninger så snart som mulig og senest syv (7) dager etter forespørselen din.

De eneste unntakene fra disse reglene er som følger:

  • Hvis du løste inn poengene dine for en belønning, beholder vi informasjonen din spesielt knyttet til oppfylling av belønningen i en periode på opptil to (2) år.
  • Hvis du vant en premie fra en konkurranse, vil vi beholde den informasjonen som er knyttet til din deltakelse i konkurransen og premieoppfyllelse i en periode på opptil tre (3) år.
  • Hvis du har sendt inn en spesifikk «ikke-ta-kontakt»-forespørsel, beholder vi bare den informasjonen som kreves for å imøtekomme forespørselen din.

Bortsett fra profilinformasjonen din, samler vi også svarene du gir i undersøkelser. Svarene du gir vil bli pseudonymisert av oss av sikkerhetsmessige årsaker og vil bare bli delt med våre klienter i anonymisert form, med mindre du har gitt oss eksplisitt samtykke til at du kan bli identifisert. Vi vil også fjerne koblingen mellom profilinformasjonen din og svarene du har gitt innen tolv (12) måneder etter avsluttet forskningsprosjekt, for å sikre at disse svarene ikke kan spores tilbake til deg.

Informasjon som deles med våre tredjepartsleverandører (for eksempel leverandøren av digitalt fingeravtrykk) pseudonymiseres for å sikre at denne informasjonen ikke kan spores tilbake til kontoen din av de eller noen annen tredjepart. Selv om selve enhetsinformasjonen kan lagres på vår side i lengre perioder, må mottakerne av slik informasjon ikke beholde selve dataene eller koblingen mellom denne informasjonen og Ipsos i mer enn 180 dager.

8. Hvordan sikrer vi at dine personlige opplysninger er sikre?

Vi tar ansvaret for å holde dine personopplysninger sikre veldig alvorlig. Vi tar derfor alle rimelige forholdsregler for å sikre at all din informasjon er beskyttet mot tap, tyveri eller misbruk. Disse forholdsreglene inkluderer blant annet at våre kontorer er godt beskyttet, kontrollert tilgang til datasystemer og bruk av sikre og krypterte internettforbindelser ved innsamling av personopplysninger.

Som en del av vårt engasjement for informasjonssikkerheten din, har Ipsos regelmessige interne og eksterne revisjoner av informasjonssikkerheten og er sertifisert for å være i samsvar med kravene til International Standards for Information Security Ipsos 27001, Market, Opinion and Social Research ISO 20252, og kvalitetsstyring ISO 9001.

9. Automatisert individuell beslutningstaking, inkludert profilering

Når det gjelder beslutninger som utelukkende er basert på automatisk behandling, inkludert opprettelse av en profil, har du visse rettigheter. I visse situasjoner, innenfor formålene nevnt ovenfor, behandler vi personopplysningene dine, inkludert gjennom automatiske behandlingsmekanismer (inkludert ved å opprette profilen). Hvis vi nekter, suspenderer eller avbryter levering av et produkt, belønning eller tjeneste som følge av en automatisk beslutning, vil vi informere deg om dette, og du vil kunne få relevant informasjon om den logiske mekanismen som er grunnlaget for å ta den avgjørelsen. Du vil også ha rett til å få hjelp fra oss, til å uttrykke ditt synspunkt og å utfordre den beslutningen. For å gjøre det, ta kontakt med oss som angitt i avsnittet 10.

Nedenfor finner du spesifikke beslutninger om kontoen din som er basert på automatiserte prosesser. Hvis du er uenig i en slik beslutning som kan ha blitt tatt, ta kontakt med vår databeskyttelsesavdeling som beskrevet i avsnittet 10 .

  • Panelregistrering som fører til det endelige resultatet om å registrere deg som panelmedlem.
  • Prøveutvalg, for å bli invitert som respondenter til den spesifikke forskningsundersøkelsen i henhold til spesifikasjonene for prøveutvalget av undersøkelsen.
  • Insentivtildeling i henhold til gjeldende insentivprogram.
  • Kvalitetsprogrammet for paneler sikrer at panelet og kvalitet på prøver og nøyaktighet som beskrevet i våre Vilkår og betingelser.

10. Hvordan kan du få tilgang til informasjonen din og/eller rette den og/eller be om overføring og/eller sletting og/eller klage

Du har retten til å be om en kopi av all informasjonen vi har om deg. Du har også rett til å be om korrigering av eventuelle personopplysninger vi har om deg. Videre har du rett til at all informasjonen du har gitt oss overføres til en annen part. Under visse omstendigheter har du også rett til å be om fjerning eller sletting av personopplysningene vi har om deg, med forbehold om begrensningen angitt ovenfor i avsnitt 7.

Hvis du ønsker å utøve noen av dine rettigheter ovenfor, har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon om våre retningslinjer for personvern eller vår overholdelse av databeskyttelseslover, kan du ta kontakt med vår databeskyttelsesavdeling. De kan kontaktes:

Via e-post sendt til: data.protection@ipsos-online.com med «Ipsos iSay Panel» som emne.

Eller skriv til oss:
Ref: Ipsos iSay Panel
Data Protection Officer,
Ipsos AS
3 Sjølyst plass 2
Oslo
Norge 0278

Oppgi panelnummeret ditt (hvis det er kjent) eller e -postadressen du brukte for Ipsos iSay -registreringen i e -posten eller brevet ditt.

Hvis du har eventuelle klager, vil vi sette pris på om du gir oss en mulighet til å løse eventuelle problemer først, ved å ta kontakt med oss som angitt ovenfor. Du har imidlertid alltid rett til å ta kontakt med vårt reguleringsorgan:

Datatilsynet
The Data Inspectorate P.O. Box 8177 Dep 0034 Oslo
Tel. +47 22 39 69 00; Fax +47 22 42 23 50
e-mail: postkasse@datatilsynet.no
https://www.datatilsynet.no

Andre nasjonale databeskyttelsesmyndigheter vil også sannsynligvis godta klagen din.

11. Endringer i vår personvernerklæring

Vi gjennomgår jevnlig vår personvernerklæring , og vi legger ut oppdateringer på denne nettsiden. Vi vil også informere deg om eventuelle endringer via e-post eller når du logger deg på etter endringer. Personvernerklæringen ble sist oppdatert den 13/05/2022.

12. Nyttige lenker

Datatilsynet: www.datatilsynet.no

Verdensorganisasjon for markedsundersøkelser – ESOMAR: www.esomar.org